NE SPREGLEJTE

KORONA VIRUS

Čas v katerem smo je vsem nam nepoznan in katerega ni mogel predvideti nihče, je pa čas, ko je poleg omejitve širjenja COVID-19 virusa potrebno s primernimi ukrepi omogočiti obstoj gospodarstvu, še posebej obrtnikom in podjetnikom, ki ste temeljna celica celotnega gospodarstva. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije s celotnim sistemom območnih zbornic je že pred razglasitvijo »izrednih« razmer v Sloveniji pristojne opozarjala na nujnost sprejetja ukrepov za blažitev posledic prihajajoče gospodarske krize in številni ukrepi, ki jih imamo danes v t. i. mega korona zakonu so predvsem po zaslugi zbornice, ker je sprva bilo na vas skoraj pozabljeno, enako so po zaslugi zbornice sproščeni določeni ukrepi in je možno opravljati določene dejavnosti.
Preberi več...

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...
PRIDOBITEV BONITETNE OCENE – NORMIRANCI
S strani AJPES-a smo prejeli obvestilo, da se tudi pri podjetnikih – normirancih pojavlja povpraševanje po pridobitvi bonitetne ocene in tu velikokrat nastane problem, saj s.p.-ji normiranci niso dolžni AJPES-u predlagati podatke, ta pa bonitete ne mora izračunati, če dobi od takšnega normiranca vlogo za bonitetno oceno. AJPES poziva vse, ki veste, da boste potrebovali bonitetno oceno in ste normiranci, da na pristojno izpostavo AJPES-a pošljete pisno vlogo, da poslujete kot normiranec in da bi kljub temu želeli oddati letno poročilo za preteklo poslovno leto. Bonitetno oceno se največkrat potrebuje za pridobitev kreditov, za prijavo na javne razpise in podobno.

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
© 2020 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.