NE SPREGLEJTE

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...
Sprejete so bile spremembe dveh zakonov, in sicer Zakon o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev in Zakon o tujcih.
Spremembe Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev so usmerjene v poenostavitev postopkov, nikakor pa to ne pomeni manjše pravne varnosti tujih delavcev. Cilj ministrstva za delo tudi ni zgolj zagotoviti zadostnega števila delavk in delavcev, temveč poskrbeti še za ustrezne delovne pogoje ter pošteno plačilo. Spremembe Zakona o tujcih pa v prvi vrsti odpravljajo administrativne ovire in omogočajo hitrejše vodenje postopkov izdaje in vročanja dovoljenj za prebivanje in potrdil o prijavi. Prinašajo tudi pozitivne učinke za delo upravnih enot ter za slovenske delodajalce in tujce. Omogočile bodo hitrejše in enostavnejše postopke izdaje in vročanja dovoljenj za prebivanje in potrdil o prijavi na upravnih enotah, upoštevale pa tudi potrebe po zagotavljanju delovne sile iz tujine. Več o spremembah obeh zakonov najdete na spletni strani resornega ministrstva ali www.ozs.si, lahko pa vam podrobnejše spremembe pošljemo po e-pošti.

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
© 2023 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.