NE SPREGLEJTE

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...
FURS opozarja, da v primeru, ko se odpre podjetje v BiH gre lahko za sodelovanje v davčni utaji, zato vas opozarja k previdnosti. Posameznik, ki se odloči odpreti podjetje v BiH se mora prepričati, da ne sodeluje v davčni utaji, opozarja FURS, saj ne gre za davčno optimizacijo, kot jo ponujajo oglaševalci, ki ponujajo storitve odprtja podjetja v BiH, pač pa gre lahko za davčno utajo, kar je lahko za posameznika in podjetje obdavčitev z visokimi obrestmi, globami, gre tudi za kaznivo dejanje. V zadnjem času se pojavljalo številni oglasi, ki ponujajo storitev odprtja podjetja v BiH (komplet storitev), ki ga oglaševalci ponujajo kot zakonsko dopustno davčno optimizacijo, vendar pri tem gre za t. i. slamnata podjetja, kar pa v našem pravnem redu predstavlja agresivno davčno planiranje, ki vodi v davčno utajo.
FURS opozarja, da ste pozorni pri ustanavljanju podjetja v BiH, ker so mogoče zlorabe, tako z vidika pravilne obdavčitve poslovnih subjektov, kot tudi pravilne obdavčitve posameznikov, ki so v ozadju celotne sheme in so se dejansko okoristile s spornimi transakcijami. FURS predlaga, da oglaševalnim shemam ne nasedate.

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
© 2023 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.