NE SPREGLEJTE

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

NAPOVED DOGODKOV na MOS-u

Napovedujemo naslednje dogodke na MOS-u:
- Slovensko-hrvaški poslovni forum (okrogli mizi: projekti energetske obnove-priložnosti v gradbenem sektorju in komunalna infrastruktura, gospodarjenje z odpadki in odpadnimi vodami), ki bo 12.9.2017
- okrogla miza: Delitvena ekonomija - globalni izziv v domačem okolju, ki bo 13.9.2017,
- okrogla miza: Zavezništvo za mlade, ki bo 15.9.2017.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...

V teh vročih poletnih dneh paše ohladitev, če že ni možnosti, da gremo na morje smo za vas ČLANE OOZ KRŠKO, skupaj s Termami Paradiso iz Dobove, pripravili posebne ugodnosti, ki jih lahko uveljavljate kot naši člani.

Skladno s programom dela za redne člane organiziramo strokovno ekskurzijo »TRADICIONALNA ČRNA GORA in MEĐUGURJE«. Strokovna ekskurzija bo potekala od 4. do 6. septembra 2015. Prijave sprejemamo v pisarni zbornice do vključno petka, 7. avgusta 2015 oziroma do zasedbe prostih mest. Članom OOZ Krško sofinancira udeležbo (več o tem v nadaljevanju).

Finančna uprava je objavila JAVNI POZIV za vložitev napovedi za odmero dohodnine za leto 2014. Rok za vložitev dohodninske napovedi je 31. 7. 2015. To velja za vse, ki do 15. junija 2015 niste prejeli informativnega izračuna dohodnine. Vsi ti morate dohodninsko napoved vložiti sami, in sicer najpozneje do 31. julija 2015.

Predvidena je poenostavitev poslovanja v smislu, da bi s.p. lahko uporabljal le en transakcijski račun, tako za osebno kakor tudi poslovno rabo, s tem bi se zmanjšali stroški poslovanja. Že sedaj zakon ni predpisoval, da mora imeti s.p. odprt poslovni transakcijski račun, pač pa je predpisoval, da mora imeti odprt ločen račun, ki ga uporablja samo za poslovne namene.

Davčni organ bo lahko pobotal preveč plačane prispevke z davki in tudi za druge neplačane denarne nedavčne obveznosti (globe, stroške postopka, itd) s preveč plačanim davkom ali preveč plačanimi prispevki.

Finančna uprava opozarja na obveznost plačila okoljske dajatve za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda v primeru polnjenja bazenov.

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
C 2015 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.