NE SPREGLEJTE

KORONA VIRUS

Čas v katerem smo je vsem nam nepoznan in katerega ni mogel predvideti nihče, je pa čas, ko je poleg omejitve širjenja COVID-19 virusa potrebno s primernimi ukrepi omogočiti obstoj gospodarstvu, še posebej obrtnikom in podjetnikom, ki ste temeljna celica celotnega gospodarstva. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije s celotnim sistemom območnih zbornic je že pred razglasitvijo »izrednih« razmer v Sloveniji pristojne opozarjala na nujnost sprejetja ukrepov za blažitev posledic prihajajoče gospodarske krize in številni ukrepi, ki jih imamo danes v t. i. mega korona zakonu so predvsem po zaslugi zbornice, ker je sprva bilo na vas skoraj pozabljeno, enako so po zaslugi zbornice sproščeni določeni ukrepi in je možno opravljati določene dejavnosti.
Preberi več...

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...
Vse gradbince vabimo, da nam sporočite interes, da bi želeli sodelovati pri popotresni obnovi Zagreba. Hrvaška je v decembru sprejela zakon o popotresni obnovi Zagreba in v kratkem se pričakujejo prva javna naročila. Preko naše zadruge, katere sedež imamo v Zagrebu, bomo spremljali javna naročila in vse zainteresirane z njimi seznanjali, možnost bo tudi skupnega sodelovanja. Interes sporočite na naše kontaktne naslove, do 19.3.2021.
Počitniški objekti so namenjeni letovanju članov in njihovih zaposlenih, v počitniških objektih lahko pod enakimi pogoju letujejo tudi upokojeni obrtniki. V primeru prostih kapacitet nudimo nastanitev tudi ostalim, pod cenovno (višja cena) drugačnimi pogoji. Razpis so člani imeli objavljen v februarski številki mesečnega informatorja. Letuje se lahko v počitniških objektih v Bučanju – Nerezine (Lošinj), kjer je možno letovati v šestih objektih, v apartmaju v Gajcu na Pagu in v Izoli ter v bungalovu na Rogli. Proste termine najdete pod zavihkom dejavnosti - počitniški objekti (za vsako lokacijo in objekt je poseben zavihek). V Izoli in na Rogli lahko koristite turistične bone, v kolikor jih še imate. Vabljeni k prijavi.
Obveščamo vas, da imamo razpisano redno letno usposabljanje za kodo 95 (7-urno) za leto 2021. Usposabljanja se morate udeležiti vsi profesionalni vozniki, saj na podlagi opravljenih rednih usposabljanj podaljšate kodo 95. Vsi profesionalni vozniki morate imeti za vsako leto opravljeno 7 urno usposabljanje, da lahko po poteku (koda velja 5 let) obnovite kodo. Že planirane termine (januar, februar) smo zaradi COVID-a morali prestaviti na maj in ti bodo izvedeni ob primerni epidemiološki sliki oziroma, če bo to mogoče (8., 9. in 15. maj 2021) – termin 8.5. je že zaseden. Cena usposabljanja znaša 40€/udeležencu, zbornica za člane s poravnano članarino in zaposlene pri članih delno sofinancira usposabljanje, tako znaša cena za člana 10€, za zaposlene pri članih 25€ po udeležencu. Prijave: sprejemamo v pisarni zbornice, prijavite se lahko po telefonu ali elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

V teh vročih poletnih dneh paše ohladitev, če že ni možnosti, da gremo na morje smo za vas ČLANE OOZ KRŠKO, skupaj s Termami Paradiso iz Dobove, pripravili posebne ugodnosti, ki jih lahko uveljavljate kot naši člani.

Predvidena je poenostavitev poslovanja v smislu, da bi s.p. lahko uporabljal le en transakcijski račun, tako za osebno kakor tudi poslovno rabo, s tem bi se zmanjšali stroški poslovanja. Že sedaj zakon ni predpisoval, da mora imeti s.p. odprt poslovni transakcijski račun, pač pa je predpisoval, da mora imeti odprt ločen račun, ki ga uporablja samo za poslovne namene.

Davčni organ bo lahko pobotal preveč plačane prispevke z davki in tudi za druge neplačane denarne nedavčne obveznosti (globe, stroške postopka, itd) s preveč plačanim davkom ali preveč plačanimi prispevki.

Podkategorije

KORONA VIRUSNE INFORMACIJE
Vabimo vas k rednemu prebiranju člankov z informacijami o korona virusu in ukrepih. Če želite biti obveščeni o tej tematiki se lahko člani naročite, da vam te informacije pošiljamo po e-pošti.

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
© 2021 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.