NE SPREGLEJTE

KORONA VIRUS

Čas v katerem smo je vsem nam nepoznan in katerega ni mogel predvideti nihče, je pa čas, ko je poleg omejitve širjenja COVID-19 virusa potrebno s primernimi ukrepi omogočiti obstoj gospodarstvu, še posebej obrtnikom in podjetnikom, ki ste temeljna celica celotnega gospodarstva. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije s celotnim sistemom območnih zbornic je že pred razglasitvijo »izrednih« razmer v Sloveniji pristojne opozarjala na nujnost sprejetja ukrepov za blažitev posledic prihajajoče gospodarske krize in številni ukrepi, ki jih imamo danes v t. i. mega korona zakonu so predvsem po zaslugi zbornice, ker je sprva bilo na vas skoraj pozabljeno, enako so po zaslugi zbornice sproščeni določeni ukrepi in je možno opravljati določene dejavnosti.
Preberi več...

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...

Ideje oz. želje takratnih obrtnikov, da bi ustanovili lastno društvo, so se porodile kmalu po drugi svetovni vojni, vendar s strani oblasti za to ni bilo velikega posluha. Po nekaj neuspelih po poizkusih so 19. maja 1969 le uspeli uradno ustanoviti Društvo zasebnih obrtnikov in gostincev Krško, ki je združevalo obrtnike iz vsega Posavja. Sedež društva je bil v Krškem. Skupaj z ostalimi sorodnimi društvi, ki so se ustanavljala po Sloveniji, so v istem letu ustanovili tudi Zvezo združenj samostojnih obrtnikov Slovenije s sedežem v Ljubljani.

 

Društvo je delovalo v skladu s pravili, ki jih je sprejelo na ustanovnem zboru. Bistvo društva je bila pomoč obrtnikom pri reševanju obrtniških problemov, ali kot pravi dobeseden zapis iz pravil: »Naloge društva so, da goji in razvija med svojimi člani vzajemno pomoč ter smisel za napredek in uspeh v poslovanju«.

 

Kasneje se je društvo večkrat preimenovalo, in sicer v Združenje samostojnih obrtnikov in gostincev Krško, Obrtno združenje Krško, Obrtno zbornico Krško in nazadnje v Območno obrtno-podjetniško zbornico Krško.


Sprva so bili v Društvo zasebnih obrtnikov in gostincev Krško vključeni obrtniki iz Brežic, Krškega in Sevnice, kasneje pa so obrtniki v Sevnici in Brežicah ustanovili svoja društva.

 

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
© 2021 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.