NE SPREGLEJTE

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...

SEMINAR "Trženje v EU in na trgih BRIK ter carinsko poslovanje s stroji in kovinskimi proizvodi"
Sekcija kovinarjev pri OZS za vas organizira brezplačni seminar »trženje v EU in na trgih BRIK ter carinsko poslovanje s stroji in kovinskimi proizvodi«. Na seminarju bodo opredeljene zahteve za varnost strojev, pripravo ustrezne dokumentacije za trg oz. uporabo v proizvodnji ter ravnanje v primeru proizvodnje za lastno uporabo. Posebej bodo opredeljeni primeri, ko proizvajalec kupuje sestavne dele na trgu EU in državah tretjih trgov, ter ustrezno ravnanje ob dajanju sestavljenih strojev na trg EU in uvozu strojev s tretjih trgov. Vsebina bo osredotočena na trg EU in tretje trge, s poudarkom na države BRIK. V razpravi bodo slušatelji lahko opredelili svoje specifične situacije in dobili odgovore na posebnosti pri ravnanju na trgu EU ali ob uvozu/izvozu. Seminar bo potekal v okviru MOS, 9. septembra 2015 v Celju. Več informacij, prijavnica… vam je na voljo direktno na sekciji OZS ali v pisarni zbornice.

Potrebujete kvalificiranega varilca za TIG, MIG/MAG ali REO varjenje?

Aktualna zakonodaja, ki velja od 01.07.2014, določa, da morate imeti  zadostno število kvalificiranih (certificiranih) varilcev  (certifikata notranje kontrole proizvodnje po standardu EN 1090-1). Tu se vam ponujajo tri možnosti: tako, da  sami ustrezno usposobite zadostno število svojih zaposlenih; lahko pridobite zunanje – pogodbene kvalificirane varilca ali pa zaposlite odgovarjajoč tovrsten kader. Glede na potrebe naših članov, ki so zaradi načina dela in zakonodaje vezani na specifične zahteve trga, je sekcija kovinarjev pri OZS v sodelovanju z Institutom za varilstvo in Zavodom za zaposlovanje RS, pripravljena obrtnikom in podjetnikom pomagati, da s pomočjo obeh omenjenih strani takšen ustrezni varilski kader zaposlijo ali ustrezno izobrazijo svoje zaposlene. V kolikor potrebujete takšen kader nam do konca meseca to sporočite v pisarno zbornice.

ZADNJI AKTUALNI RAZPISI

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
© 2024 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.