NE SPREGLEJTE

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...

OGLED SEJMA IAA HANNOVER: Sekcija za promet pri OZS organizira ogled sejma gospodarskih vozil IAA, ki bo potekal v Hannovru. Potovanje bo potekalo od 21.9.2018 do 23.9.2018 (eventualno je možna vrnitev 24.9.2018). Cena potovanja za člane znaša 99€, za nečlane pa 199€. Rok prijave je 15.08.2018 na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Več informacij in program dobite v pisarni zbornice.

Slovenska policija poziva k spoštovanju cestno - prometnih predpisov, kajti v letošnjem letu so obravnavali več hujših prometnih nesreč, v katerih so bila udeležena tovorna vozila in avtobusi. Žal se ugotavlja, da poklicni vozniki med vožnjo opravljajo tudi druge aktivnosti, kot so: uporaba mobilnega telefona in ostalih elektronskih naprav, urejanje dokumentacije ali opravljanje drugih opravil, ki voznika odvračajo od vožnje. Vozniki tovornih vozil in avtobusov v zadostni meri ne poskrbijo za svojo varnost, saj pogosto ne uporabljajo varnostnega pasu. Pričakujejo, da se jim ne bo nič zgodilo, ker sedijo v višjem in večjem vozilu. Policija želi poklicne voznike opozoriti na spoštovanje cestno-prometnih predpisov, kajti z odgovornim ravnanjem lahko preprečijo marsikatero prometno nesrečo ali vsaj ublažijo posledice nesreč. Prosimo, da svoje voznike še dodatno opozorite na odgovorno ravnanje v prometu, saj bodo s tem  največ prispevali k svoji varnosti in varnosti drugih udeležencev v prometu.

Avtobusne prevoznike obveščamo, da je za vstop v mesto Torino (Italij) potrebna dovolilnica. Več informacij o dovolilnici (kdo jo potrebuje, nakup…) prejmete v pisarni zbornice. Ministrstvo pristojno za promet je pripravilo dodatno pojasnilo glede dokazil o tehnični brezhibnosti vozil, za nadzorne organe (26. člen Zakona o motornih vozilih, ki se je spremenil zaradi uskladitve z zakonodajo EU). Tako nadzorni organi za ugotavljanje tehnične brezhibnosti vozila zahtevajo: zapisnik o tehničnem pregledu vozila ali  potrdilo o opravljenem preizkusu tehnične brezhibnosti motornega oziroma priklopnega vozila ali dokazilo tuje organizacije, ki je v državi članici Evropske unije pooblaščena za opravljanje tehničnih pregledov vozil ali veljavno prometno dovoljenje.

ZADNJI AKTUALNI RAZPISI

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
© 2022 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.