NE SPREGLEJTE

NADZOR NAD ODDAJANJEM NEPREMIČNIN V NAJEM

FURS bo v času turistične sezone poostreno nadzorovala oddajanje nepremičnin v najem, zaradi preprečevanja dela na črno. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih kapacitet v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano.
Preberi več...

UGODNOSTI ZA ČLANE

Termo Paradiso

Ponujamo vam ugodnejše kopanje, obisk savne, fitnes centra, wellness storitve…

Preberi več...

Finančna uprava opozarja na obveznost plačila okoljske dajatve za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda v primeru polnjenja bazenov.

 

V primeru ko zavezanec vodo iz vodovodnega sistema, torej iz sistema za javno oskrbo s pitno vodo, v okviru svojega gospodinjstva uporablja tudi za polnjene bazena, ki je namenjen kopanju, plavanju in drugim vodnim aktivnostim mora plačati okoljsko dajatev v skladu z uredbo. Zavezanec za plačilo okoljske dajatve zaradi odvajanja komunalne odpadne vode je pravna ali fizična oseba, ki je uporabnik stavbe (lastnik, najemnik ali druga oseba, ki uporablja), v kateri nastaja komunalna odpadna voda in obremenjuje okolje z odvajanjem te odpadne vode. V primeru, ko zavezanec vodo iz vodovodnega sistema uporablja za polnjenje bazena, zaradi same uporabe, dodajanja sredstev za nego vode kot so sredstva za uravnavanje pH vrednosti, sredstva za dezinfekcijo vode, sredstva za preprečevanje alg itd., nastaja komunalna odpadna voda, ki z odvajanjem onesnažuje okolje. Zato je tudi za ta del porabljene pitne vode potrebno uporabiti določbe uredbe, ki se nanašajo na izračun okoljske dajatve za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja komunalne odpadne vode, od katere se plačuje okoljska dajatev. Navedeno pomeni, da za količino pitne vode iz vodovodnega sistema, ki se uporabi za polnjenje bazenov ne velja oprostitev plačila okoljske dajatve in se tudi za ta del količine porabljene vode plača okoljska dajatev kot za ostalo porabljeno pitno vodo v okviru gospodinjstva (obračunano skupaj pod eno postavko).

ZADNJI AKTUALNI RAZPISI

ZADNJA AKTUALNA JAVNA NAROČILA

Cesta krških žrtev 67
SI - 8270 Krško

T: 07/492-53-43
T: 07/490-12-20
F: 07/490-12-21
E: janja.starc@ozs.si
© 2024 Območno obrtno-podjetniška zbornica Krško. Vse pravice pridržane.